maandag 29 maart 2010

Before and after slaapkamer


De basis van de slaapkamer is af! En we hebben heeeeeerlijk geslapen na een paar weken liggen op het matrasje in ons oude huis op de grond. Vanmorgen om 8 uur (wintertijd :)) uit bed gegaan en toen deze foto even gemaakt.

Het fotobehang is van een foto van 10x7 cm gemaakt. Hoe knap is dat, we zien zelfs meer details dan op de foto en toch is het een oude foto gebleven.

De foto is een familie foto en de mensen op de foto zijn mijn opa en oma. We twijfelen nog even of het het water is waar we langs wonen of dat het de Rijn is. Wordt uitgezocht. De boot heeft mijn opa laten bouwen en voor de details ga ik binnenkort even op bezoek bij een oom van me die alles nog weet.


Morgen komen de nachtkastjes (2 olievaatjes). Die hebben we binnenkort, met stoer kussentje ook in de winkel . Maar voor de nachtkastjes kon ik ze ook zonder kussentje krijgen.

Op het dekbed worden nog wat letters (die ook op de boot staan) gesjabloneerd en de rechterwand moet nog worden aangekleed. Daar denk ik nog over.



dinsdag 16 maart 2010


Bij het zoeken naar een foto kwam ik deze foto tegen van mijn kleindochter. Wat kun je dan toch vrolijk worden en ontroerd raken. Het is zo'n leuk vrolijk meisje. Waren alle kindertjes op de wereld maar zo gelukkig.

maandag 8 maart 2010

Werkkamer Before









Voordat ik de werkkamer van nu uitruim, bedacht ik me om even een foto te maken.

We krijgen daar een werkkamer van 6 x 3,5 mtr. Dus dat wordt heerlijk inruimen. (Taco heeft zijn kantoor en thuis genoeg aan een laptop met bureau) Ik kan de werkkamer in ons nieuwe huis wel wat vrouwelijker inrichten. Joepie!


Heb ik trouwens teveel woon/brei/haak en crea boeken? 4 meter kan dat nog? Ik vind het allemaal zo leuk.

Wordt vervolgd. Eerst deze week een paar dagen naar Florence en daarna de werkkamer inrichten.

Gisteren hebben we Ikea bezocht om daar witte bureaus op schragen weg te slepen. 1 daarvan komt voor het raam, waar we dan over het water heen kunnen kijken. Dat zal inspirerend werken :)

Groetjes en tot over een klein weekje. Ben inspiratie aan het opdoen in Florence :).

huh wat is dat?





In de seasons had ik gelezen dat vogeltjes ook pindakaas lusten en..... het duurde even maar de potten gaan er hard doorheen. Nu las ik dat het te zout was voor de vogeltjes (ook in de seasons, maar 1 maand later) Lekker dan! Nu maar weghalen, maar kan de sneeuw dan ook wegblijven :(


Het mag nu wel lente worden hoor.


zondag 7 maart 2010

Verhuizen

In 2voud verhuizen. Op zich wel lekker, want nu is er 1 huis waar 'ik kan het nog niet wegdoen' spullen op geslagen staan. Die gaan nu naar Frankrijk :) Daar hebben we een stal voor de
'heb er nog geen tijd voor' en 'kan ik er later misschien nog iets mee?' spullen. Joehoe! Taco heeft hetzelfde hoor, dus geen medelijden met hem :)

Taco gaat met een vrachtwagen naar La Comelle. Hij slaapt daar bij Moulin de Chevannes. Deze chambre d'hotes is 5 minuten bij ons vandaan. Omdat ook alle zware dingen, zoals:

de grote ruit voor in de inloopdouche








de twee deuren die we uit een landhuis hebben gekocht









de winkelkast uit onze woonkamer







de potkachel uit het huis van Taco lang geleden, het zinken bad. (kan het allemaal wel in dat vrachtwagentje???) willen deze mensen hem wel komen helpen lossen.

Dat kunnen we onze buurvrouw niet vragen, die is 65. Staat wel haar mannetje, want vorig jaar heeft ze eigenhandig (samen met haar broer) hun schuurdak vernieuwd. Dat was een leuk schouwspel, verstaan konden we lang niet alle woorden, maar het geluid kwam wel helemaal tot ons terras. En volgens mij waren ze niet aardig voor elkaar, maar na een paar dagen lag het nieuwe dak er wel op.

Mag hopen dat ik dat ook nog kan als ik 65 ben!

Kijk voor meer info over Frankrijk op mijn blog: http://lelait.web-log.nl/le_lait_in_bourgogne/